Wat is dieetadvies?

Alleen een diëtist mag een dieetadvies geven. Dat is zo bepaald door zorgverzekeraars. Dieetadvies wordt dan ook gegeven aan mensen met ziektes of klachten die de gezondheid verslechteren. Een dieet heeft als doel om de gezondheid te verbeteren, e klachten te verminderen of de ziekte te stabiliseren. Maar natuurlijk kunt u ook preventief advies bij ons krijgen. Voorkomen is beter dan genezen.

Helaas heeft het woord dieet een nogal negatief karakter. Veel mensen denken dan dat ze een lijst krijgen met wat ze niet meer mogen eten.  In het Engels wordt het woord ‘diet’ ook veel meer gebruikt om aan te geven welke eetwijze je hanteert.
Wij zien een dieet dan ook meer als een voedingsadvies op maat. Een eetadvies wat op de persoon afgestemd wordt.
En u mag alles eten!
Alleen gaan wij u inzicht geven waarom sommige voeding beter is dan de andere. Het is altijd uw eigen keus of u streng bent of niet. Alles hangt af van het doel wat u voor ogen heeft.
Een goed advies bevat zoveel mogelijk alle benodigde voedingsstoffen. Toch is bekend dat onze voeding niet meer zo rijk is aan microvoedingstoffen (vitaminen en mineralen) als vroeger. U kunt dat zelf ook merken aan de smaak, kleur en substantie van de voeding van tegenwoordig.
Als orthomoleculair diëtisten adviseren wij dan ook regelmatig om een aanvulling te gebruiken in de vorm van ‘superfoods’ of supplementen.

Daarnaast wordt de keuze voor voeding voor een groot deel bepaald door de marketing die er voor gedaan wordt. De reclame!
Marketing kost geld en heeft als enige doel om meer te verkopen. Reclame kan zeer misleidend zijn. Wij zien dan ook veelvuldig dat mensen niet meer weten wat waar is en wat niet waar is.
Daarom willen u weer wegwijs maken in de wereld van voeding.

Een afspraak maken? Heel eenvoudig!
Graag tot zien.