Levend Bloed Analyse

Levend Bloed Analyse (LBA),

ook wel Microscopisch Bloed analyse genoemd, is een onderzoeksmethode waarbij gekeken wordt naar de kwaliteit van verschillende elementen van het levende bloed.

Wij gebruiken bij LBA verschillende microscooptechnieken. Fase Contrast, Helderveld en Donkerveld microscopie.

Door middel van een vingerprikje worden enkele druppels bloed op een dekglaasje aangebracht en onder de microscoop gelegd. Op deze manier wordt er gekeken naar o.a. de activiteit van de witte bloedcellen, de vorm van de rode bloedcellen, fibrinedraden, eiwitstoringen, vrije radicaal activiteit, afvalstoffen en parasieten.

Naast LBA wordt er ook een Vrije Radicalentest (VR) gedaan. Hierbij wordt er juist gekeken naar een aantal druppels bloed die gedroogd zijn.

Het is verbazingwekkend hoeveel verstoringen er te zien zijn. Deze verstoringen kunnen leiden tot allerlei klachten (bijv. vermoeidheid, darmproblemen).

Historie van Levend Bloed Analyse

Levend Bloed Analyse is ontwikkeld in Duitsland door de professoren Enderlein en Bradford.Bakterien-Cyclogenie In 1925 werd het boek “Bakterien-Cyclogenie” van Günther Enderlein (1872- 1968) gepubliceerd. Hierin staan zijn bevindingen rondom LBA met de microbiologische onderbouwing van zijn analyse. Einderlein heeft met behulp van donkerveld microscopie een aandeel geleverd in de ontwikkeling van een bacteriële ontwikkelingsleer n.l. de cyclogenie. Hij stelde vast dat de kleinste levensvormen een kringloop proces doorlopen. Vanuit de kleinste niet-cellulaire plantaardige levens- vormen ontstaan, door middel van symbiose en eveneens door vermeerdering, complexere levensvormen zoals bacteriën en in een later stadium schimmels.

Bradford is meer verantwoordelijk voor de ontwikkelingen in de fase contrast en de helderveld microscopie. Zowel helderveld, fase-contrast al donkerveld technieken worden bij Pure & Simple gebruikt.

In de praktijk.

We starten eerst met een intakegesprek waarin uw klachten, medicatie gebruik en voedingsgewoonten besproken worden. Na het afnemen van de vingerprik wordt het dekglaasje onder de microscoop gelegd. De microscoop is aangesloten op de computer zodat u zelf ook mee kunt kijken naar de beelden van uw bloed. Er worden ook enkele foto’s gemaakt, zodat deze in een later stadium nogmaals geanalyseerd kunnen worden. Naar aanleiding van de uiteindelijke analyse kan er een behandelplan opgesteld worden.

Levend bloed analyse

Levend bloed analyse        Levend bloed analyse

Droog bloed analyse/ vrije radicalen test

De test op zich is erg eenvoudig. Er wordt van een druppel bloed (vingerprikje) op een objectglaasje vijf tot zes afdrukken gemaakt. Wanneer het bloed gedroogd is wordt het onder een microscoop beoordeeld. Allereerst wordt gekeken naar het fibrinenet van het bloed; dit laat zien hoe het bloed gestold is. Het net kan allerlei afwijkingen vertonen en die afwijkingen wijzen in de richting van een bepaald orgaan. Verder wordt naar de globale structuur van het gedroogde bloed op het objectglaasje gekeken. In deze structuur kunnen vele kleine gaatjes zijn ontstaan of juist heel grote openingen. Ook de darmwerking en zware metaal belasting kan o.a. gezien worden.

Levend bloed analyse     Levend bloed analyse

Google